top of page
  • Writer's pictureAGIPA

Sortida en FAMÍLIA a l'Espluga de Francolí!

Arriba la tardor, i ens encanta retrobar-nos amb les famílies d'AGIPA per fer coses maques! i aquest cop tenim preparada una sortida mooolt interessant!


QUAN?

Dissabte 4 de novembre de 2023.


ON ANIREM?

A l'Espluga de Francolí.



QUÈ FAREM?

Passarem un dia molt especial amb les famílies sòcies d'AGIPA, compartint vivències i descobrint l'entorn junt@s. Tant l'anada com la tornada la farem amb autocar. Un cop arribem, esmorzarem. Com que serem un grup molt nombrós no podem fer tot@s alhora les visites, i per això, ens dividirem en 2 grups per fer, per una banda, la visita guiada a les coves de l'Espluga i per l'altra el Museu Vida Rural. Tots dos grups fareu les dues visites, però en diferent ordre. ( podreu escollir en quin grup aneu)

Un cop finalitzem les visites, ens desplaçarem al costat del museu, al Parc Fluvial, on trobarem una àrea de lleure amb tauletes per dinar. Cada família portarà el seu pícnic, i farem un dinar de germanor. Recomanem portar aliments fàcils de transportar i conservar, ja que l'haureu de dur a sobre tot el dia. A les coves acostuma a fer fred, pel que porteu jaqueta i calçat còmode.

COVES DE L'ESPLUGA: són unes cavitats naturals utilitzades per l'home des del temps del paleolític. El museu que es troba en el seu interior ens farà participar, a través de grans projeccions sobre la mateixa pell de la Cova i d'escenes de teatre virtual, tant del descobriment de la Cova, com de les activitats que els humans hi realitzaven i dels seus sentiments més intensos. Al final de la visita, descobrirem l'origen de la família, en un poblat neolític a escala real situat a l'exterior de la cavitat. Més info AQUÍ


MUSEU VIDA RURAL: amb més de 5.000 metres quadrats, el Museu de la Vida Rural és el centre cultural de la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural. A més a més, és un dels museus etnològics de referència al país. Compta amb una extensa exposició permanent que permet conèixer com era la vida al món rural a Catalunya -i per extensió, a la Mediterrània- abans de la revolució industrial, com és en l’actualitat i com podria ser en el futur. A més, compta amb un gran jardí etnobotànic que esdevé un magnífic espai lúdic i educatiu dedicat a la preservació dels coneixements ancestrals sobre plantes i productes de l’hort. Més info AQUÍ



PLANNING DE LA SORTIDA:

9:00h Sortida a l'Espluga de Francolí amb AUTOCAR, des de la porta de l'INSTITUT la MITJANA. Si us plau, arribeu 15 minutets abans per sortir puntuals (Carrer de Vicenç Ximenis, 25005 Lleida, com que és dia de mercat a Pardinyes, estarà molt complicat per aparcar)

10:00h Arribada a l'Espluga de Francolí i esmorzar al Parc Fluvial

Grup A

10:30h Visita guiada a les Coves de l'Espluga

12:30h Visita el Museu Vida Rural

Grup B

10:30h Visita el Museu Vida Rural

12:45h visita a les coves de l'Espluga

14:00h Dinar: Pícnic familiar al Parc Fluvial

16:00h Tornada cap a Lleida


PREU DE LA SORTIDA:

8€ per persona. Aquest preu inclou: desplaçament en autocar, anada i tornada, entrada amb visita guiada a les coves de l'Espluga i entrada al museu Vida Rural. ( Activitat subvencionada per Apropa Cultura)


Fes la teva inscripció abans del 25 d'octubre. Places limitades!!

Recent Posts

See All
bottom of page